Prijava na e-novice

Vodstvo

Spoštovani prijatelji orkestrov in zborov RTV Slovenija,

z veseljem in ponosom predstavljamo prenovljeni spletni portal Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Glasbene produkcije – organizacijske enote RTV Slovenija, v okviru katere delujejo še big band, otroški in mladinski zbor, komorni zbor in skupina glasbenih producentov.

S sodelavci delim navdušenje nad umetniško rastjo, uspehi, odmevnimi koncertnimi gostovanji in nagradami, ki jih dosegajo naši glasbeni korpusi. Neprecenljivo ostaja naše poslanstvo izvajanja in arhiviranja glasbenih del ustvarjalcev, ki pišejo slovensko in evropsko glasbeno zgodovino. Glasbena produkcija tako vsako leto obogati arhiv nacionalne radiotelevizije z več kot 40.000 minutami novih glasbenih avdio in video posnetkov.

Veseli smo tudi potrditve naših poslovnih prizadevanj – ponuditi največ dodane vrednosti za vsak vloženi evro javnih sredstev. Ponosni smo, da je Bruselj že četrtič prepoznal in nagradil naše ideje v okviru projekta ONE (Evropska mreža orkestrov) in odobril zajetno sofinanciranje programa iz evropskih kulturnih sredstev v obdobju 2015-2020. S tem omogočamo dodatno cenovno dostopnost in pestrost svojih programov.

Verjamem v pomembno vlogo glasbe in v poslanstvo orkestrov in zborov naše nacionalne radiotelevizije, glasbenikov in glasbenic ter pevcev in pevk z morda najširšim razponom glasbenega izražanja. Upam, da vam bomo s prenovljenim spletnim portalom omogočili še kvalitetnejše spremljanje našega dela.

Patrik Greblo

vodja OE Glasbena produkcija

Divider

Dragi ljubitelji glasbe,

Simfonični orkester RTV Slovenija se je v svoji pestri šestdesetletni zgodovini neizbrisno zapisal v naše in mednarodno kulturno okolje. Na tisoče arhivnih in koncertnih posnetkov orkestra bogati največji glasbeni arhiv pri nas – fonotečni arhiv Radia in Televizije Slovenija.

Pri izbiri programov orkester tesno sodeluje z glasbenimi uredništvi in tako soustvarja radijski in televizijski program, njegova dolgoročna strategija pa je usmerjena v sistematično in uravnoteženo programsko izbiro vseh glasbenih zvrsti, ki vključujejo orkester. V tem segmentu posebej skrbi za izvedbe slovenskih skladateljev.

Razvejena koncertna dejavnost poleg obeh osrednjih abonmajskih ciklov – Kromatike (nekoč Zeleni abonma) in nedeljskih matinej – Mozartin orkester popelje tudi čez mejo vse do najimenitnejših evropskih in svetovnih koncertnih dvoran.

Že pred desetletji je bil orkester s svojimi koncerti in posnetki mednarodno prepoznaven in cenjen. Prav v zadnjih nekaj letih je z odmevnimi koncerti na Dunaju, v Kölnu, Amsterdamu, Antwerpnu in še kje ponovno vzbudil veliko pozornost tamkajšnje glasbene javnosti ter se po besedah poznavalcev razkril kot ‘dobro varovana skrivnost’. Žanrska pestrost in raznovrstnost se pri Simfoničnem orkestru RTV Slovenija kažeta v posebni prožnosti, prilagodljivosti in inovativnosti.

Maja Kojc

umetniški vodja Simfoničnega orkestra RTV Slovenija

Divider

Glasbena produkcija RTV Slovenija

Vodja organizacijske enote
Patrik Greblo
01 475 24 72
patrik.greblo@rtvslo.si

Producentka enote
Tina Rupnik Pejić
01 475 24 70
tina.rupnik@rtvslo.si

Organizatorka koncertne dejavnosti
Irena Lesjak
01 475 24 15
irena.lesjak@rtvslo.si

Poslovna sekretarka
Irena Kavčič
01 475 24 69
irena.kavcic@rtvslo.si

 

Nototeka

Vodja nototeke
Domen Prezelj
01 475 43 58
domen.prezelj@rtvslo.si

Simfonični orkester RTV Slovenija

Umetniški vodja
Maja Kojc
01 475 24 87
maja.kojc@rtvslo.si

Šef dirigent
En Shao

Inšpektorica orkestra
Sonja Trampevska
sonja.trampevska@rtvslo.si

Glasbena producenta
Žiga Stanič
01 475 24 78
ziga.stanic@rtvslo.si

Boris Rener
01 475 24 75
boris.rener@rtvslo.si

Tonska mojstra
Miran Kazafura
Aleks Pirkmajer Penko

Tehnična sodelovca
Milko Silič
Andrej Dobnikar

Arhivar glasbenega sestava
Viktorija Zimšek

Divider

Kontaktni podatki

RTV Slovenija
OE Glasbena produkcija
Kolodvorska 2
1550 Ljubljana

T 01 475 24 69
E simfoniki@rtvslo.si
www.simfoniki.si