Prijava na e-novice
S kubanskim Don Kihotom v Oman

Konec oktobra se naš orkester odpravlja na gostovanje v daljni Oman. Skupaj s Kubanskim nacionalnim baletom in pod taktirko dirigenta Giovannija Duarteja, bomo s predstavo Don Kihot nastopili v prestižni in največji operni hiši Bližnjega vzhoda – Kraljevi operni hiši v Maskatu.

Kubanski nacionalni balet bo zgodbo Cervantesovega junaka Don Kihota predstavil na čisto svojstven način. V predstavi namreč združuje virtuozno koreografijo s humornim pridihom in tako pripoveduje zgodbo o brezčasni ljubezni in človeških dogodivščinah. Ta očarljiva postavitev bo v veličastni dvorani kraljeve operne hiše gostovala tri zaporedne večere, od 29. do 31. oktobra.

Kraljeva operna hiša v Maskatu je bila svečano odprta 12. oktobra 2011 na pobudo omanskega  vladarja. Sultan Qaboos bin Said al Said je kot velik ljubitelj klasične glasbe in umetnosti na sploh največji podpornik in mecen umetniškemu razvoju Omana in celotne regije, saj je cilj kraljeve operne hiše v Maskatu, da postane vodilna kulturno umetniška ustanova daleč naokoli. Svojo vizijo središča in križišča najrazličnejših, a vrhunskih kulturno umetniških in vzgojnih programov uspešno uresničuje. Ta najsodobnejša operna hiša na svetu je tako kulturno, umetniško in turistično središče sultanata in privlači širok spekter publike, saj z vrhunskim in raznolikim programom promovira kulturno umetniško izmenjavo na svetovni ravni ter turistični razvoj regije.

Izjemno smo počaščeni in veseli, da bomo gostovali v tem kulturnem hramu in v daljnem Omanu predstavili vrhunsko poustvarjalno moč slovenskega orkestra!

Uradna spletna stran