Prijava na e-novice
2CELLOS
v Stožicah - RAZPRODANO!
7. 4.
petek
april
18.00
Arena Stožice

RAZPRODAN TERMIN. 

Luka Šulić in Stjepan Hauser, znana pod imenom 2Cellos sta stara znanca slovenskega občinstva, ki v petek, 7. aprila 2017, v ljubljanski Areni Stožice pripravljata glasbeno poslastico v obliki prepletanja klasičnih, rock in pop notnih zapisov. Ljubljanski koncert bo sicer, poleg beograjskega, edina postaja priljubljenega dueta v naši regiji v letu 2017, obenem pa gre za njun prvi arenski šov pri nas.

Luka Šulić in Stjepan Hauser letos praznujeta že pet let od njunega bliskovitega vzpona po objavi priredbe skladbe Michaela Jacksona – Smooth Criminal. Nesluteni uspeh viralnega videa je vodil do številnih nastopov po največjih svetovnih odrih, sodelovanja z mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki in 3 izdanih albumov. Samo v mesecu juliju letos ju je koncertna turneja popeljala po 7 različnih državah (Italija, Španija, Slovaška, Češka, Anglija, Japonska in Hrvaška), kjer ju je v živo poslušalo preko 200.000 poslušalcev. Po izredno uspešnih razprodanih koncertih v Italiji, kjer sta napolnila tudi areni v Veroni in Rimu, sta svojo peto obletnico proslavila s koncertom v Zagrebu, ki ga je spremljalo kar 50.000 obiskovalcev.
Prihodnjo pomlad svetovno priznana violončelista prihajata tudi v Slovenijo. 7. aprila 2017 slovensko-hrvaška glasbenika pripravljata spektakularen šov v Areni Stožice, ki bo njun prvi arenski šov pri nas in bo, poleg koncerta v Beogradu, tudi edini v naši regiji. Za aprilski koncert vlada izjemno zanimanje, saj je v samo prvih dveh tednih pošlo skoraj 4.000 vstopnic, do danes pa je bilo prodanih že preko 6.000 vstopnic.
2Cellos bosta na koncertu tudi prvič nastopila z Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Predstavila bosta skladbe s četrtega studijskega albuma, ki bo izšel februarja 2017. Z albumom filmske glasbe želita pritegniti kar čimvečji krog ljudi in se vrniti k svojim klasičnim koreninam.
Ljubljanski koncertni spektakel bo tako prvič razdeljen na dva dela: v prvem delu bosta Luka in Stjepan ob spremljavi uveljavljenega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija prvič izvedla nove, še neslišane skladbe z novega albuma; v drugem delu pa bosta obiskovalce razveselila s svojimi največjimi pop-rock hiti zadnjih pet let.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-kultura/174424656

2Cellos (Luka Šulić in Stjepan Hauser)

Simfonični orkester RTV Slovenija


1. del: predstavitev novega albuma s filmsko glasbo

2. del: največji pop-rock hiti