Prijava na e-novice
ANDREA BOCELLI
v ljubljanskih Stožicah
19. 11.
sobota
november
19.00
Center Stožice, Ljubljana

Ob izteku letošnjega leta, natančneje, 19. novembra 2016, v dvorani Stožice prvič nastopil z enim od najslovitejših svetovnih tenorjev vseh časov – Andreo Bocellijem. Omenjeni koncert predstavlja nadaljevanje nadvse uspešnega sodelovanja največjega glasbenega sestava na RTV Slovenija z najboljšimi glasbeniki svetovnega formata.

Na novembrskem koncertu se bo Bocelli predstavil z arijami iz znanih oper Verdija, Puccinija in drugih ter s svojimi najboljšimi filmskimi glasbenimi uspešnicami iz novega petnajstega albuma »Cinema«. Prisluhnili boste lahko skladbam iz filmov kot so Gladiator, Boter, Ljubezenska zgodba, Zajtrk pri Tiffanyju, opernim arijam ter seveda najbolj prepoznavnim uspešnicam.
Karizmatični italijanski tenorist s presenetljivo širokim glasbenim razponom je v svoji karieri prodal že več kot 80 milijonov albumov po celem svetu. Bocelli pa se ni dokazal le kot fantastičen pevec, temveč tudi kot izvrsten tekstopisec in glasbeni producent. S svojim zadnjim albumom »Cinema« je bržkone zasedel prvo mesto na Billboard lestvici med klasičnimi albumi.

Andrea Bocelli se je rodil v Toskani, od koder izvirajo tudi mnogi drugi znani skladatelji kot Puccini in Mascagani, medtem ko je odraščal v manjšem mestu poleg Pize. V času študija prava v Pizi je nastopal kot pianist v lokalnih barih in klubih, medtem ko je sčasoma ugotovil, da je njegov edini in pravi inštrument lasten glas. Njegova svetovna glasbena kariera je doživela svoj vzpon leta 1994, ko je zmagal na festivalu v San Remu s skladbo »Il Mare Calmo della Sera«. Nedolgo za tem uspehom je dobil svojo prvo veliko vlogo v Verdijevi operi »Macbeth«, kmalu za tem pa je zapolnil še trg Svetega Petra v Vatikanu, ko je nastopil pred več deset tisoč glavo množico in papežem Ivanom Pavlom II..
Po teh začetkih se je njegova kariera samo še strmo vzpenjala, med drugim je imel priznani tenorist to čast, da so mu postavili zvezdo na Hollywoodski aleji slavnih, medtem ko je v svoji karieri v živo skupno nastopil že pred tremi predsedniki Združenih držav Amerike, tremi papeži in raznimi kraljevimi družinami po celem svetu. Bocelli se je izkazal tudi kot izvrsten tekstopisec in glasbeni producent, medtem ko dandanes prebiva v Toskani s svojo ženo Veronico in njunim otrokom.

Andrea Bocelli tenor

Simfonični orkester RTV Slovenija


Arije iz znanih oper Verdija, Puccinija in drugih ter filmske glasbene uspešnice iz novega petnajstega albuma »Cinema«.