Prijava na e-novice
BOŽIČNI KONCERT Z NSQ
odprta generalka
23. 12.
nedelja
december
14.00
Gallusova dvorana, Cankarjev dom

Zaradi izrednega zanimanja za božični koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija z New Swing Quartetom so v prodaji vstopnice za odprto generalko ob 15.00

Že mesec dni pred božičnim koncertom so pošle prav vse vstopnice v veliki Gallusovi dvorani! Da pa oboževalci, ki so bili z nakupom prepozni, ne bi ostali pred zaprtimi vrati, so se New Swing Quartet, Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija odločili, da za javnost odprejo svojo koncertno generalko ob 15 uri. Ker ne gre za klasični koncert, so vstopnice v prodaji po posebni znižani ceni.


Veliki tradicionalni božični koncert Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija v Gallusovi dvorani bo letos še posebej prazničen in nepozaben.

V goste prihaja legendarna vokalna skupina New Swing Quartet, ki bo ob svoji zlati 50-letnici z revijskim orkestrom spet stala na velikem odru Cankarjevega doma. Obeta se čudovit koncert, ki bo nepozabno zaznamoval letošnjo božično sezono.

Uživali boste lahko v prijetnem decembrskem večeru, miru in najlepših božičnih pesmih v izvedbi ikon spiritualne in gospelovske glasbe. Ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Band RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla bodo osvojile občinstvo z božičnimi in duhovnimi pesmimi ameriškega juga v preobleki za veliki orkester. Posebna pozornost bo seveda namenjena tudi večno čudovitim tradicionalnim pesmim božično-novoletnega repertoarja, brez katerih si pravega božiča ne moremo zamisliti. Ob harmonijah pesmi, kot so Sveta noč, Ave Maria, Glej zvezdice božje in druge, bo New Swing Quartet v slovesnem razpoloženju Gallusove dvorane poustvaril tradicionalno božično praznovanje. Nastopil bo v zasedbi, ki deluje vse od leta 1988: Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

New Swing Quartet je na glasbeni poti sledil tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, ponekod prefinjeno oplemenitenega z elementi jazza, ter s svojo doživeto interpretacijo dosegel svetovni sloves. Njegova bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njegove božične plošče. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini. Odpel je več tisoč koncertov v prestižnih koncertnih dvoranah in stolnicah ter na sprejemih pri največjih državnikih skoraj po vsem svetu. Nastopal je po vsej nekdanji Jugoslaviji, Evropi, Združenih državah in Aziji ter kot prva skupina izvajalcev ameriško duhovno glasbo v angleškem jeziku izvajal tudi na več gostovanjih po Sovjetski zvezi.

New Swing Quartet

Simfonični orkester RTV Slovenija

Big Band RTV Slovenija

Patrik Greblo dirigent


Najlepše božične in spiritualne pesmi