Prijava na e-novice
Tradicionalni
BOŽIČNI KONCERT
2019
22. 12.
nedelja
december
17.00
Gallusova dvorana Cankarjevega doma

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija bosta za tradicionalni božični koncert združila moči in pod vodstvom Patrika Grebla z vznesenimi, božično obarvanimi skladbami pričarala praznično razpoloženje. Na odru Gallusove dvorane se jim bodo z izborom najlepših melodij pridružili priljubljeni slovenski pevci.

Oto Pestner bo nastopil s svojimi zimzelenimi uspešnicami v praznični preobleki; v zlato obdobje bluesa, jazza in soula vas bo ponesel glasbenik z dušo Raya Charlesa, Uroš Perić.

Nastopili bosta tudi kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka, ki si je z edinstvenim avtorskim pristopom na slovenskem glasbenem prizorišču ustvarila poseben prostor, ter Alenka Godec, ki je lani praznovala 30. obletnico glasbenega ustvarjanja.

Predstavil se bo tudi tercet Dinamitke, ki ga sestavljajo Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec in Damjana Golavšek. Treh dam se spomnimo iz muzikala Mamma Mia!, ki je navdušil svet in tudi občinstvo po vsej Sloveniji.

Lani decembra je povsem razprodala Gallusovo dvorano in tudi letos bo oplemenitila naš oder – legendarna vokalna skupina New Swing Quartet v goste prihaja v zasedbi, ki deluje vse od leta 1988: Oto Pestner, Dare Hering, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

Simfonični orkester RTV Slovenija

Dirigent: Patrik Greblo

Solisti: Oto Pestner, New Swing Quartet, Alenka Godec, Dinamitke, Uroš Perić & The Raelettes, Ditka, Borut Bučar