Prijava na e-novice
VELIKI BOŽIČNI KONCERT
z NEW SWING QUARTETOM
23. 12.
nedelja
december
17.00
Gallusova dvorana, Cankarjev dom

Veliki tradicionalni božični koncert Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija v Gallusovi dvorani bo letos še posebej prazničen in nepozaben. V goste prihaja legendarna vokalna skupino New Swing Quartet, ki bo ob svoji zlati 50-letnici z revijskim orkestrom spet stala na velikem odru Cankarjevega doma. Obeta se čudovit koncert, ki bo nepozabno zaznamoval letošnjo božično sezono.

Uživali boste lahko v prijetnem decembrskem večeru, miru in najlepših božičnih pesmih, ki jih bodo zapele ikone spiritualne in gospelovske glasbe. Ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Band RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla bodo osvojile občinstvo z božičnimi in duhovnimi pesmimi ameriškega juga v preobleki za veliki orkester. Posebna pozornost bo seveda namenjena tudi večno čudovitim tradicionalnim pesmim božično-novoletnega repertoarja, brez katerih si pravega božiča ne moremo zamisliti. Ob harmonijah pesmi, kot so Sveta noč, Ave Maria, Glej zvezdice božje in druge, bodo New Swing Quartet v svečanem razpoloženju Gallusove dvorane poustvarili tradicionalno božično praznovanje. Z glamuroznim božičnim koncertom si polepšajte december in se ob najlepših božičnih skladbah prepustite občutku domačega kamina, še tople potice in okrašenega drevesca, ki jih bodo pričarali New Swing Quartet, Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija ter občinstvo objeli z občutki blagostanja, miru in prazničnosti.

New Swing Quartet so na svoji glasbeni poti sledili tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, ponekod pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza, in s svojo doživeto interpretacijo dosegli svetovni sloves. Njihova bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini. Odpeli so več tisoč koncertov v prestižnih koncertnih dvoranah in katedralah ter na sprejemih pri največjih državnikih skoraj po vsem svetu. Nastopali so po vsej nekdanji Jugoslaviji, Evropi, Združenih državah in Aziji ter kot prvi izvajalci ameriško duhovno glasbo v angleškem jeziku izvajali tudi na več gostovanjih po Sovjetski zvezi. Gospelovsko glasbo so na svojih številnih gostovanjih prenesli na odre po vsem svetu in se uvrstili med vodilne gospelovske zasedbe, dosegli so svetovni sloves in status ene najboljših gospelovskih skupin.

Nastopili bodo v zasedbi, ki deluje vse od leta 1988. Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan v bleščečem božičnem slogu prihajajo na koncertni oder Gallusove dvorane, kjer bodo očarali z doživeto interpretacijo najlepših pesmi iz cerkva ameriškega juga in božičnih skladb v razkošnih orkestracijah za veliki orkester!

New Swing Quartet

Simfonični orkester RTV Slovenija

Big Band RTV Slovenija

Patrik Greblo dirigent


Najlepši spirituali in božične skladbe v razkošnih orkestracijah za veliki orkester.