Prijava na e-novice
Poletna noč
Poklon Elzi Budau
29. 6.
ponedeljek
junij
19.00
Križanke

Na odru Križank bomo, v izvedbi Simfonikov in Big banda RTV Slovenija in pod taktirko dirigenta Patrika Grebla, prisluhnili največjim uspešnicam Slovenske popevke izpod peresa Elze Budau kot so Nasmeh poletnih dni, Ti si moja ljubezen, S teboj, Zelena leta, Šepet poletnih trav, Pegasto dekle, Sto majhnih nežnosti, Brez besed, Samo nasmeh je bolj grenak, in še nekaterim drugim.

Priljubljene slovenske uspešnice bodo prepevali Anika Horvat, Manca Izmajlova, Severa Gjurin, Nuška Draščak, Nina Strnad, Rok Pečečnikin Jure Ivanušič. Kot posebna gosta bosta nastopila Elda Viler in Oto Pestner. Večer odlične glasbe bo povezoval Saša Tabaković, ki pa bo tokrat tudi zapel

Pri izboru skladb in izvajalcev je sodelovala tudi Elza in povedala: »Izmed več kot 1.000 besedil izbrati samo 20, vsekakor ni bilo lahko. Po premisleku sem se odločila, da bo letošnji gala koncert POLETNA NOČ posvečen – poletni noči. Najprej sem izbrala pesmi na to temo, šele potem izvajalce in spletla zgodbo. Hkrati bo to poklon komponistom, s katerimi sem največ sodelovala.«

O Poletni noči:

Gala koncert Poletna noč, ki ga vsako leto organizira RTV Slovenija skupaj s Festivalom Ljubljana, je postal tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na zlate čase Slovenske popevke. V zadnjih letih smo jo posvetili Atiju Sossu, Majdi Sepe, Eldi Viler, Juretu Robežniku, Mojmirju Sepetu, Dušanu Velkaverhu, Juretu Robežniku in 50-letnici Slovenske popevke, lani pa mestu Ljubljani. Poletna noč je v vseh teh letih slovenski glasbeni prostor obogatila s številnimi pevskimi zvezdami in še številčnejšimi skladbami. Marsikatera med njimi je postala in ostala uspešnica za vse generacije.

Koprodukcija: Festival Ljubljana

Patrik Greblo dirigent

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija

Solisti:

Nuška Drašček, Nina Strnad, Anika Horvat, Manca Izmajlova, Severa Gjurin, Jure Ivanušič, Saša Tabaković

Zlata gosta:

Elda Viler, Oto Pestner

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija


Poletna noč, Samo nasmeh je bolj grenak, Pegasto dekle, Ti si moja ljubezen, Brez besed, Na pragu let, Včasih, Ljubezen v f-molu, Nasmeh poletnih dni, Ljubimec brez imena, Sto majhnih nežnosti idr.