Prijava na e-novice
MOZARTINE 4
sezona 2023
16. 4.
nedelja
april
11.00
Slovenska filharmonija

Dirigent Slaven:

”Zelo sem vesel in počaščen, da bom dirigiral Simfoničnemu orkestru RTV Slovenije v okviru čudovitega cikla Mozartine 2023. Z izvrstnim klarinetistom  Juretom Hladnikom bomo predstavili  Webrovo mojstrovino – Kvintet op.34. Veselje je še toliko večje, ker bomo izvajali simfonijo enega meni najljubših in najbližjih skladateljev W. A. Mozarta. Simfonija št. 36 (K.425) imenovana tudi “Linška” mi je še posebej pri srcu, ker sem jo imel  čast študirati s tremi finskimi dirigenti (Jukka-Pekka Saraste, Esa-Pekka Salonen in Hannu Lintu) na poletnem festivalu v Fiskarsu na Finskem. Koncert bomo otvorili s sijajno uverturo k operi Euryanthe Carla Marie von Webra, delo, ki ga občinstvo Simfoničnega orkestra RTV Slovenije že dolgo ni slišalo na sporedih. Veseli bomo vašega obiska.”

Klarinetist Jure dodaja:

Zelo sem vesel za možnost, da se lahko tudi kot član orkestra predstavim kot solist. 

Za tokratno Mozartino sem izbral Webrov Kvintet. Zame je to eno tehtnejših Webrovih del, ki se po mojem mnenju preredko izvaja. V originalu je napisan za klarinet in godalni kvartet, vendar ga bomo  tokrat izvedli v verziji za godalni orkester.

 

Prodaja vstopnic za posamezne koncerte od 4. januarja 2023 dalje.
Spletna prodaja: www.simfoniki.si
Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, Ljubljana vsak delavnik od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom.
Rezervacije niso  možne.

 

Trajanje koncerta predvidoma do 12:25

Simfonični orkester RTV Slovenija

Slaven Kulenović dirigent

Jure Hladnik klarinet


Weber: Euryanthe, uvertura

Weber: Kvintet za klarinet in godala v B-duru

Mozart: Simfonija št. 36 v C-duru, ‘Linška’