Prijava na e-novice
POLETNA NOČ
poklon Tadeju Hrušovarju
21. 6.
ponedeljek
junij
20.45
Kongresni trg, Ljubljana

Tradicionalni gala koncert, posvečen vstopu v poletje, bo letos v znamenju izjemnega slovenskega glasbenika, skladatelja in pevca Tadeja Hrušovarja. Svojo glasbeno pot je začel v priljubljenem celjskem ansamblu The Fellows, leta 1966 se je pridružil skupini Bele vrane. Po njihovem razpadu je leta 1975 ustanovil skupino Pepel in kri, ki je že prvo leto zastopala Jugoslavijo na Evroviziji z eno največjih uspešnic slovenske glasbe, pesmijo Dan ljubezni. Bil je prvi urednik oddaje Pop delavnice, ki je odkrivala nove talente in spodbujala slovensko glasbeno ustvarjalnost, v zadnjih letih pa je deloval kot producent v glasbenem programu Radia Slovenija.  Tadej Hrušovar, za prijatelje Dejvi, je zapustil obsežen glasbeni opus. Napisal je več kot štiristo skladb, pesmi izpod njegovega peresa pa so se trajno zapisale v slovensko glasbeno zgodovino. Med najbolj znane spadajo Pesem za dinar, Dekle iz Zlate ladjice, Po bitki so generali vsi, Enakonočje, Ljudje pomladi, Ljubljanski grad, Sonce pomladi, Dan ljubezni in številne druge. Na koncertu bomo lahko prisluhnili tudi Hrušovarjevim uspešnicam za druge- za skupino Hazard, Pop Design, Ditko Haberl, Heleno Blagne, Moni Kovačič in Ota Pestnerja.

RTV Slovenija je poletno prireditev Poletna noč prvič organizirala na pobudo Jureta Robežnika, in sicer v posvetilo ob smrti Majde Sepe, nadaljevala pa z obeleževanjem obletnic velikih imen slovenske popevke – skladateljev, tekstopiscev, pevcev. Gala koncert Poletna noč, ki vsako leto nastane v koprodukciji RTV Slovenija in Festivala Ljubljana, je postal že tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe.

Big Band RTV Slovenija

Simfonični orkester RTV Slovenija

Patrik Greblo dirigent

solisti:  Nuša Derenda, Helena Blagne, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko, Ana Dežman, Saša Lešnjek, Pepel in kri, Eroika, Oto Pestner, Miran Rudan, Bernard Hrušovar, Alex Volasko, Bojan Cvjetićanin, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija

posebna gostja: Ditka Haberl


Pesem za dinar, Dekle iz Zlate ladjice, Po bitki so generali vsi, Enakonočje, Ljudje pomladi, Ljubljanski grad, Sonce pomladi, Dan ljubezni in številne druge. Na koncertu bomo lahko prisluhnili tudi Hrušovarjevim uspešnicam za druge- za skupino Hazard, Pop Design, Ditko Haberl, Heleno Blagne, Moni Kovačič in Ota Pestnerja.

 

 1. Poletna noč – instrumental
 2. Dan ljubezni – instrumental
 3. Enakonočje
 4. Ljudje pomladi
 5. Ljubljanski grad
 6. Maček v žaklju
 7. Dekle iz zlate ladjice
 8. Po bitki so generali vsi
 9. Nekoč bom zbral pogum
 10. Navaden majski dan
 11. Insieme
 12. 12.na vrhu nebotičnika
 13. Zaljubljena
 14. Vsak je sam
 15. Brez ljubezni mi živeti ni
 16. Presenečenja
 17. V meni živ je smeh
 18. Mati Tereza
 19. Kot nekdo, ki imel me bo rad
 20. Kdo
 21. Najlepše pesmi
 22. Za naju pojejo jutra
 23. Kam si namenjen, dragi moj
 24. Pesem za dinar
 25. Dan ljubezni