Prijava na e-novice
RAISKIN in VLADAR
3. abonmajski koncert
17. 11.
četrtek
november
18.30
Gallusova dvorana, Cankarjev dom

Repertoar ruskega dirigenta Daniela Raiskina sestavljajo tako simfonična glasba kot tudi opere. Na začetku kariere, preden se je posvetil dirigiranju, je zaslovel kot izvrsten solist na violi. Zdaj deluje kot glavni dirigent Renske filharmonije v Koblenzu in Filharmoničnega orkestra Arthurja Rubinsteina v Lodžu. Ljubljanskemu občinstvu se je predstavil že v prejšnjih dveh sezonah Kromatike.

Tokrat se mu bo kot solist na klavirju pridružil Dunajčan Stefan Vladar, sicer prav tako cenjen dirigent. Po zmagi na Mednarodnem Beethovnovem klavirskem tekmovanju leta 1985 je koncertiral z dirigenti, kot so Claudio Abbado, Christopher Hogwood, sir Neville Marriner, sir Simon Rattle in Yehudi Menuhin. Oba sta nastopala na najprestižnejših koncertnih prizoriščih od Združenih držav prek Evrope do Japonske, v Cankarjevem domu pa bosta skupaj poustvarila Mozartov 20. klavirski koncert.

Na sporedu bodo tudi Sibeliusova 2. simfonija in Tri skladbe v starem slogu Henryka Goreckega, v katerih bo zagotovo zablestela tudi bogata orkestracija.

Daniel Raiskin dirigent

Stefan Vladar klavir

 

GORECKI Tri skladbe v starem slogu

MOZART Koncert za klavir in orkester št. 20

SIBELIUS Simfonija št. 2


GORECKI Tri skladbe v starem slogu

MOZART Koncert za klavir in orkester št. 20

SIBELIUS Simfonija št. 2