Prijava na e-novice
Romanca pod zvezdami
v Sežani
9. 7.
sobota
julij
19.00
Amfiteater Kosovelovega doma (Sežana)

V sklopu festivala IMAGO SLOVENIAE bo naš orkester nastopil z mladim virtuozom na klavirju, Alonom Karivom in maestrom Georgeom Pehlivanianom. Koncert bo na prostem, na Titovem trgu v Velenju.

Mladi virtuoz Alon Kariv, rojen leta 1999, je izredno talentiran pianist in najmlajši dobitnik prestižne nagrade mednarodnega tekmovanja Piano Bridges.

Maestro George Pehlivanian je pozornost širše mednarodne javnosti zbudil leta 1991, ko je pri 27-ih letih kot prvi Američan prejel prvo nagrado na prestižnem dirigentskem tekmovanju v Besançonu (Francija). Od takrat je utrdil svoj ugled enega najbolj prodornih dirigentov svoje generacije. Rodil se je v Bejrutu (Libanon), nato pa je leta 1975 z družino imigriral v Los Angeles, kjer se je kmalu vključil v študij dirigiranja pri Pierru Boulezu, Lorinu Maazelu in Ferdinandu Leitnerju. Po zaključenem študiju je prejel štipendijo Akademije Chiggiana v Sieni (Italija), kjer je prejel častno diplomo (Diploma di Merito). Vodil je že številne vodilne svetovne orkestre, med leti 2005 in 2008 je bil tudi prvi tuji dirigent Orkestra Slovenske filharmonije.

Simfonični orkester RTV Slovenija

Alon Kariv klavir

George Pehlivanian dirigent


MOZART Uvertura k operi Figarova svatba

CHOPIN Koncert za klavir št. 1

Allegro maestoso

Romanze: Larghetto

Rondo: Vivace

MENDELSSOHN Simfonija št. 4, “Italijanska”

Allegro vivace

Andante con moto

Con moto moderato

Saltarello: Presto