Prijava na e-novice
violončeli Tanja Babnik

Odkar pomnim, mi glasba pomeni neizčrpen vir življenjskega bogastva, ki ga nosim v sebi. Globoko jo čutim, občudujem, se je radostim, uživam v njej, pravzaprav živim z njo in zanjo. Biti s srcem pri glasbi je privilegij. Je pot, ki me vodi skozi življenje. Je poklic, ki me bogati in napolnjuje. Delo v orkestru zahteva zelo veliko samodiscipline, sodelovanja, prilagajanja, odrekanja in prizadevanja za celovitost, popolnost in harmonijo, da lahko kot posameznica čim več prispevam k ubranemu skupnemu muziciranju. V razponu različnih pogledov, predstav, okusov, čutenja in občutkov se iz programa v program držim smeri  plemenitega poslanstva, ki mi omogoča strokovno, doživeto in navdušujočo izvedbo in mi daje navdih, da občinstvu predstavim lepoto zapisanih partov ter jim omogočim  doživetje, ki jih gane. To so vsakdanji izzivi, ki me nagovarjajo in vzpodbujajo k ustvarjalnemu delovanju in poglobljenemu sodelovanju v skupini, ki samo kot uigrana celota lahko razpre vso veličino in neizmerno moč glasbe.


Šolanje:

Glasbena šola Ljubljana Vič-Rudnik, profesorica Lucija Kotar
Srednja glasbena šola v Ljubljani, profesor Matija Lorenz
Akademija za glasbo v Ljubljani, profesor Miloš Mlejnik


Zasedbe:

Bila članica:
Ljubljanskega kvarteta violončelov, Komornega orkestra Slovenicum, Camerate Labacensis, zasedbe Pro Arte, mednarodnega simfoničnega orkestra Alpe Adria, Simfoničnega orkestra SNG Ljubljana, SNG Maribor in Orkestra Slovenske vojske.

Sodelovala pri izdajah zgoščenk:
Ljubljanskega kvarteta violončelov, zasedbe Pro arte, Citire Carmine Slovenice, Slovenskih ljudskih biserov Vladimirja Hrovata, Slovesa od tisočletja terceta Katrinas, avtorskega projekta Roka Goloba Ljubljana by Night, zgoščenke Clairaudient Petra Miheliča, Bratov Avsenik 2000, Izbranih melodij Lojzeta Slaka z godalnim orkestrom ter Alpskega kvinteta in godal.