Prijava na e-novice
Pozdravljeni na novih spletnih straneh

Spoštovani prijatelji orkestrov in zborov RTV Slovenija,

z veseljem in ponosom predstavljamo prenovljeni vstopni spletni portal Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Glasbene produkcije – organizacijske enote RTV Slovenija, v okviru katere delujejo še big band, otroški in mladinski zbor, komorni zbor in skupina glasbenih producentov.

S sodelavci delim navdušenje nad umetniško rastjo, uspehi, odmevnimi koncertnimi gostovanji in nagradami, ki jih dosegajo naši glasbeni korpusi. Neprecenljivo ostaja naše poslanstvo izvajanja in arhiviranja glasbenih del ustvarjalcev, ki pišejo slovensko in evropsko glasbeno zgodovino. Glasbena produkcija tako vsako leto obogati arhiv nacionalne radiotelevizije z več kot 40.000 minutami novih glasbenih avdio in video posnetkov.

Veseli smo tudi potrditve naših poslovnih prizadevanj – ponuditi največ dodane vrednosti za vsak vloženi evro javnih sredstev. Ponosni smo, da je Bruselj že četrtič prepoznal in nagradil naše ideje v okviru projekta ONE (Evropska mreža orkestrov) in odobril zajetno sofinanciranje programa iz evropskih kulturnih sredstev v obdobju 2015-2020. S tem omogočamo dodatno cenovno dostopnost in pestrost svojih programov.

Verjamem v pomembno vlogo glasbe in v poslanstvo orkestrov in zborov naše nacionalne radiotelevizije, glasbenikov in glasbenic ter pevcev in pevk z morda najširšim razponom glasbenega izražanja. Upam, da vam bomo s prenovljenim spletnim portalom omogočili še kvalitetnejše spremljanje našega dela.

Patrik Greblo

vodja OE Glasbena produkcija